blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG m-kiler
ČLÁNKY
VIDEÁ
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Hrajte s rozumom od 18!
M-kiler



Úpadok serie Call of Duty
pridal M-kiler 3.6. 2011 o 14:43



Základy série

 

 

Call of Duty 1

 

Písal sa rok 2003 a na svetlo sveta vyšiel prvý diel série Call of duty. Niektorý hráči už tento žáner poznali prostredníctvom hry Medal of Honor ale Call of Duty bola na vtedajšie herné pomery oveľa viac nabitá akciou a na rok 2003 až veľmi dobre graficky zpracovaná hra. Siahol som ponej z veľkými očakavaniami a tie splnila. Hra to bola výborna veľmi nápadita a hráča nenudila vďaka neustálej dobre kúskovaných pasážach ktoré sa striedali z atmosferickými momentami a úžastnými efektami. Táto hra proste človeka pritiahla a už nepustila. Neskôr sa pridal aj dodatok Call of Duty: United Offensive

 

Call of Duty 2

 

Túto hru som prešiel presne 8x na všetkých obťiažnostiach bola výborným pokračovateľom svojho predchodcu, ktorý postavil základy série Call of Duty. Hra bola veľmi dobre hrateľná ,nebola bezchybná, ale ako to veľký fanúšik serie som ju prešiel skoro okamžite po jej vydaní. Grafika bola zase skvelá a s akciou odlišovali tento tytul výrazne od konkurencie. Zlepšenie som zaznamenal v atmosfére 2.svetovej vojny čo bol oproti prvému dielu veľký krok dopredu rozmanitosť prostredí bola veľká od studeného Ruska až po horúcu Afriku čo pre hrateľnosť ako môžeme pozorovať aj dnes dáva veľký plus. Na druhej strane tam nebola až taká rozmanitosť úloh ako v prvom dieli. V konečnom dôsledku to bola veľmi vydarená hra.

 

Call of Duty 3

 

Tento diel bol rana pod pás pre hráčov PC keďže tento diel na PC nevišiel takže sa k nemu ani nemôžem nejako vyjadrovať.

 

 

Prelom v sérii

 

Call of Duty 4 alebo šablóna na dalšie roky

 

Activision sa po rokoch úspešneho ťaženia rozhodol že sa treba pohnúť do predu a riadili sa asi heslom :minulosť nechajme minulosťou a rozhodli sa dej posadiť do 21 storočia. Nápad síce dobrý ,ale ako sa chytí? Odpoveď nemohla byť lepšia pretože nový COD zožal v hernom svete obrovský úspech a ako môžeme sledovať ešte aj v ďalších rokoch sa tento maličko pozmenený systém znova a znova stará o miliónove predaje. Hráčov proste očaril moderný spôsob boja a v ďalších rokoch tento model nasleduje čoraz viac vývojárov.

 

Call of Duty 5

 

Táto hra bola dilema, na jednej strane hráči ktorý sa tešili z novonavratenej 2. svetovej vojny na druhej hráči ktorým sa viac zapáčilo modernejšie pońatie hry. Túto hru nemôžem hodnotiť ako prepadá ale zlá nebola tiež. Priniesla zase nové obdobie 2.svetovej vojny a to vojna v pacifiku proti japoncom. Osobne ma táto hra nejako neohúrila prešiel som ju, ale už som ju neskôr nehral. Tiež som v nej videl enginovu podobnosť s 4 dielom.

 

Call of Duty MW

 

Táto hra bola posledným väčším vylepšením nového štylu tejto série. Autori si tu ešte viac zobrali na mušku akciu a kúsok aj grafiku, ale čo si budeme rozprávať je toto jediné čo sa za poslený čas na tejto sérii mení. Herný systém typu isť zastreliť po ceste niekoľko desiatok nepriateľov niečo nechať vybuchnúť, do niečoho nasadnúť a zase niečo zničiť z neskutočnym počtom efektov a občasné osvieženie hry v podaní Sniper misie, alebo ovládanie tankov či letectva. Tento systém hráčov dostal na celej čiare a vývojarom to nevadilo a až po čase prichádzame nato že to bola škoda.

 

Načo meniť niečo čo funguje?

 

Toto si asi posledné roky vravia vývojary z Activision a Treyarch a s nimi kopec hráčov ktorým tento typ hrania vyhovuje. Preto rok čo rok servíruju hráčom vlastne tú istú hru pod iným menom. Tento fakt úspešne zakrývaju akciou nabitými hrami s milionovými reklamami. Táto séria už roky stojí vlastne na multiplayeri ktorý nesie poslené zlepšenia tejto série. Ono to väčšine hráčov ani nevadí, ale rok čo rok sa ozývajú hráči ktorý v tom vidia už stereotyp a zastaralosť. Ako sa vraví nič netrvá večne a ani engine. K nečinnosti vývojárov vrispieva aj fakt že toto uberanie hry sa nijako neprejavilo na predavanosti ba ešte  stúpla. Aj ja som tých čo si každý nový diel zahrajú, ale po dohratí nastupi pocit DE JA VU. Ak sa pozriete na každý nový diel detalne zo smútko zistíte že táto hra za roky omieľania starého stratila nápad a stáva sa už skoro nudným stereotypom a samozrejmosťou ktorú očakávame každý rok. Za všetko možno vraví aj veľmi rýchla doba vydávania nových dielov a to sjednoduchého dôvodu, ani vám by netrvalo dlho vytvoriť niečo čo máte vlastne už hotové a min. to vylepšiť už nieje problém,ale aby sme iba nekrytizoali oceńujem vývojárom za množstvo nových zbraní a rok čo rok pribúdaju aj rôzne nové lokácie. Tak ja pevne dúfam že táto hra dostane v nových dieloch nový šmrc prinesie niečo nové do už stereotypného sveta Call of Duty.

 

 



Prístupov 4034
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Vojny v obraze časť 2: Vojna v Južnom Os...
[ 16.12.2011] (príspevkov 8)
Vojny v obrazoch časť 1: Vietnamská vojn...
[ 24.11.2011] (príspevkov 10)
Captain Price nestarnúca legenda Call of...
[ 6.11.2011] (príspevkov 6)
Kam speje séria Battlefield ?
[ 10.8.2011] (príspevkov 4)
Simulátori vojny
[ 1.7.2011] (príspevkov 3)
Battlefield Bad Company 2 Sniper Team :D
[ 1.7.2011] (príspevkov 274)
Novinky o Battlefield 3 MP
[ 27.6.2011] (príspevkov 6)
Aké ručné zbrane máme zatial odprezentov...
[ 20.6.2011] (príspevkov 35)